De Helderse Vallei

Kanoverhuur Den Helder is gelegen in De Helderse Vallei aan de rand van Den Helder naast het bos De Donkere Duinen. In De Helderse Vallei is van alles te beleven. Er is een bezoekerscentrum ‘De Helderse Vallei’, kinderboerderij, klimpark De KlimVallei, openluchttheater, blotevoetenpad, 15 meter hoge uitkijktoren, boscamping, pannenkoekenrestaurant, snackbar, fiets en kanoroute en een heus ATB parcours. De Helderse Vallei is op loopafstand (max. 10 minuten) van de duinen, de zee en het strand.

Kortom er is van alles te doen in De Helderse Vallei om u een hele dag te vermaken.
.
De KlimVallei
.
Midden in het bosrijke recreatiegebied De Helderse Vallei ligt De KlimVallei! In dit Eco-Klimpark klim je tussen de toppen van de bomen met uitdagende hindernissen op 4 en 8 meter hoogte. Het parcours bestaat uit vier lussen met verschillende moeilijkheidscategorieën:

  • categorie blauw op 4 meter (goed te doen)
  • categorie groen op 4 tot 6 meter (uitdagend)
  • categorie rood op 8 meter (inspannend)
  • categorie zwart op 8 meter (zwaar)
Meer informatie op www.deklimvallei.nl +31-(0)6- 19601500
.
De Helderse Vallei
.
De Helderse Vallei is een natuur- en milieueducatief centrum langs de bos- en duinrand van Den Helder. Het is de toegangspoort tot het natuurgebied Mariëndal. Naast het bezoekerscentrum is een openluchttheater, uitkijktoren, blotevoetenpad, natuurspeeltuin en een kinderboerderij waar bezoekers naar hartenlust dieren kunnen bekijken en aaien.
De Helderse Vallei is tot 1 november dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00 uur en is gratis toegankelijk. Kijk op de website van De Helderse Vallei voor de actuele openingstijden.
.
Meer informatie op www.deheldersevallei.nl +31-(0)223-612555
.
De Pannenkoekenvallei
.
Bij de Pannenkoekenvallei kunt u naast een overheerlijke pannenkoek ook terecht voor een lunch of diverse steaks. Ook voor feesten en partijen bent u bij De Pannenkoekenvallei op het juiste adres. De Pannenkoekenvallei is duurzaam gebouwd. Daarnaast wordt er zoveel mogelijk gebruikt gemaakt van biologische producten uit de streek.
Openingstijden:
Maandag en dinsdag is De Pannenkoekenvallei gesloten
Woensdag tot zondag 11:00 tot 21:30 uur
.
Meer informatie op www.pannenkoekenvallei.nl +31-(0)223-860006

KLIM

hoogte

den helder